ΚοινωνίαΣΑΡΩΝΙΚΟΥΤουρισμός

Από απόφοιτος του ΙΕΚ Αναβύσσου του Υπ. Τουρισμού, guest chef του Λευκού Οίκου των ΗΠΑ

Περιζήτητοι οι απόφοιτοι των ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού

 

Με τη συμμετοχή 300 και πλέον εκπροσώπων τουριστικών επιχειρήσεων, την παρουσία της υφυπουργού τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη καθώς και του διάσημου στις ΗΠΑ σεφ, απόφοιτου της σχολής, Νίκου Μπουλμέντη πραγματοποιήθηκαν οι “Ημέρες Καριέρας” που διοργάνωσε το ΙΕΚ Τουρισμού Αττικής από τις 8-10 Μαρτίου 2023.

Στις «Ημέρες Καριέρας», έναν θεσμό που δεν έτυχε αλλά …πέτυχε και φαίνεται να υιοθετεί επισήμως το Ελληνικό κράτος, εκπρόσωποι δεκάδων ή και εκατοντάδων εταιριών έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή, πρόσωπο με πρόσωπο, με χιλιάδες υποψήφιους συνεργάτες τους.

Στις ημέρες καριέρας του ΙΕΚ Τουρισμού Αττικής εκπρόσωποι από 100 επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου συναντήθηκαν με σπουδαστές, προκειμένου να συνάψουν συμφωνίες πρακτικής άσκησης, αλλά και με αποφοίτους με σκοπό την επαγγελματική συνεργασία, προσφέροντας πάνω από 3.000 θέσεις απασχόλησης.

Στον χαιρετισμό της, η Υφυπουργός τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη τόνισε: «Με μεγάλη χαρά βρέθηκα στις ημέρες καριέρας που διοργάνωσε το ΙΕΚ Τουρισμού Αττικής στην Ανάβυσσο. Θα ήθελα προσωπικά να συγχαρώ την Διευθύντρια του ΙΕΚ, κ. Χαρά Κοβούση, τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό του ΙΕΚ, καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωσή τους. Ευχαριστούμε από καρδιάς τις επιχειρήσεις που μας τίμησαν και μας εμπιστεύονται. Και σ’ αυτές εμπιστευόμαστε ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε. Τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές μας, το ανθρώπινο δυναμικό μιας χώρας που της αξίζει να πρωτεύει σε όλους τους τομείς. Η συμμετοχή πλήθους των τουριστικών επιχειρήσεων, αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του έργου και σίγουρα προσδίδει τρομερή υπεραξία στη φετινή διοργάνωση των ημερών καριέρας. Βρίσκεται, δε, στη σωστή κατεύθυνση της εξωστρέφειας και της ανεμπόδιστης απόκτησης πολύτιμων παραστάσεων και εμπειριών, που επιθυμεί το Υπουργείο Τουρισμού να προσδώσει στην παρεχόμενη δημόσια τουριστική εκπαίδευση.»

Η κα. Ζαχαράκη συνέχισε: «Οι απόφοιτοι των ΙΕΚ μας, κατέχουν υψηλές θέσεις και ταυτόχρονα είναι περιζήτητοι στην αγορά εργασίας. Σε έρευνα που διεξήγαμε το 2022 για τους αποφοίτους των σχολών του Υπουργείου Τουρισμού, προέκυψε ότι το 66% βρήκε άμεσα εργασία ήδη στους πρώτους δύο μήνες από την αποφοίτηση του, ενώ το 88% εργάζεται από την αποφοίτησή του μέχρι και σήμερα στον τουρισμό.» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας, επισήμανε ότι: «Η ενίσχυση του ανθρώπινου παράγοντα του τουρισμού, η θωράκιση της θέσης του μέσα σε μία άκρως ανταγωνιστική αγορά εργασίας μέσα από την άρτια εκπαίδευσή του αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τον συνολικό μετασχηματισμό του ελληνικού τουρισμού.»

Παράλληλα, κατά την πρώτη ημέρα, επιχειρήσεις και σπουδαστές παρακολούθησαν τον σεφ Νίκο Μπουλμέντη να παρασκευάζει την ταραμοσαλάτα του, μια από τις διάσημες στις ΗΠΑ συνταγές του. Ο κ. Μπουλμέντης είναι απόφοιτος της σχολής της Αναβύσσου και σημειώνει μία επιτυχημένη πορεία στην αμερικανική ήπειρο, διατηρώντας το δικό του εστιατόριο στη Νέα Υόρκη. Το 2012 επιλέχθηκε να στελεχώσει την ομάδα των σεφ που μαγείρεψε επί τέσσερις ημέρες για τους καλεσμένους του Προέδρου Ομπάμα στην ετήσια δεξίωση για την Ημέρα της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας στον Λευκό Οίκο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button