Δήμοι Ανατολικής ΑττικήςΚοινωνίαΠΑΛΛΗΝΗΣΠεριφέρεια ΑττικήςΥγεία

Αστικό Άλσος Πανοράματος Παλλήνης – Μπήκαν οι υπογραφές

Το Πανόραμα Παλλήνης φιλοδοξεί να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο πάρκο των Μεσογείων, έκτασης 60.000 τ.μ.

Πρόκειται για ένα σημαντικό εγχείρημα αναδάσωσης και προστασίας του σημείου καθώς η έκταση έχει υποστεί πολλές φορές το καταστροφικό πέρασμα της φωτιάς, με τελευταία περίπτωση πέρυσι.

Πρόκειται να φυτευθούν πάνω από 1.000 νέα δέντρα και θάμνοι, ενώ το Άλσος θα είναι πλήρως οργανωμένο με ειδικές διαδρομές περιπάτου, όπως επίσης εγκαταστάσεις αναψυχής και άθλησης.

Το Άλσος θα προστατεύεται από πλήρες δίκτυο αυτόματης πυρόσβεσης και ειδική αντιπυρική ζώνη.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 1 εκατομμύριο ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Παλλήνης.

Αποτελεί μια από τις τρεις (3) εμβληματικές αναπλάσεις συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ, που μελέτησε και προωθεί ο Δήμος Παλλήνης.

Οι άλλες δυο αφορούν:

Α) στο Πάρκο Ρέματος Παναγίτσας στον Γέρακα, έκτασης 40.000 τ.μ. που θα αποτελεί μια πράσινη λεωφόρο, αναψυχής και δραστηριοτήτων, μήκους άνω του 1,6 χλμ. στην καρδιά του Γέρακα. Το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ανάθεσης του και σύντομα υπογράφεται η σύμβαση κατασκευής.

Β) στη «διπλή ανάπλαση» του κέντρου της Παλλήνης και του κέντρου της Κάντζας, με εκτεταμένες παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης. Ο Δήμος έχει ολοκληρώσει τη μελέτη του έργου και έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του. Αναμένεται η έκδοση της απαραίτητης Κοινής Υπουργικής Απόφασης, προκειμένου να ξεκινήσει, αμέσως, η δημοπράτηση του έργου.

Πηγή: iRafina

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button