ΕλλάδαΚοινωνίαΠεριφέρεια ΑττικήςΠολιτική

Δεκτή η παραίτηση Τζανερρίκου με Προεδρικό Διάταγμα

Εκτός δικαστικού σώματος βρίσκεται πλέον και επίσημα ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερρίκος, ο οποίος μέχρι πρότινος ήτα ο πρόεδρος του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο είναι αρμόδιο για τον έλεγχο νομιμότητας των κομμάτων που συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές. Η παραίτηση του κ. Τζανερρίκου την οποία ο ίδιος είχε υποβάλλει στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου στις 10 Απριλίου «επικυρώθηκε» ήτοι έγινε δεκτή με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Το Προεδρικό Διάταγμα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με προεδρικό διάταγμα της 20ης Απριλίου 2023, που εκδόθηκε στην Αθήνα με πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 70 και 71 παρ. 4 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (ν. 4938/2022, Α’ 109), γίνεται δεκτή η από 10.04.2023 αίτηση παραίτησης από την υπηρεσία του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερρίκου του Κοσμά. Ο ανωτέρω διατηρεί τιμητικά τον τίτλο της θέσης που κατέχει. (Αρ. βεβ. διαγραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 3417514911/20.04.2023).

Ο Υπουργός

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ»

Όπως είναι γνωστό ο κ. Τζανερρίκος επρόκειτο να προεδρεύσει του Α1 Τμήματος που θα κρίνει τη νομιμότητα συμμετοχής στις εκλογές, όλων των κομμάτων, και του κόμματος που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ωστόσο, με δήλωσή του χαρακτήρισε την ρύθμιση της κυβέρνησης που ανέθετε στο σύνολο των δικαστών του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου την κρίση για το κόμμα Κασιδιάρη ως πρωτοφανή παρέμβαση στο έργο του ανωτάτου δικαστηρίου, ενώ ανέφερε ότι η εν λόγω ρύθμιση ήταν δηλωτική δυσπιστίας και έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του. Η τοποθέτηση αυτή του μέχρι πρότινος αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων ενώ ο ίδιος την επόμενη ημέρα των δηλώσεων του αυτών είχε υποβάλλει την παραίτησή του από το δικαστικό σώμα, η οποία και έγινε δεκτή με το παραπάνω Προεδρικό Διάταγμα.

Πηγή: lawandorder.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button