ΕλλάδαΚοινωνίαΟικονομία

ΔΥΠΑ: «Κλείνουν» αύριο Τετάρτη οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης σε ψηφιακές δεξιότητες

Μετατέθηκε για αύριο Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 11:59, η λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για το νέο διαδικτυακό πρόγραμμα κατάρτισης «Βασικές Δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)», που υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και της HUAWEI για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και τη μείωση του ψηφιακού χάσματος, εξαιτίας του τεράστιου ενδιαφέροντος συμμετοχής.

  • Από χθες Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, που ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων, έχουν ήδη υποβληθεί 2.000 αιτήσεις, υπερκαλύπτοντας τις διαθέσιμες 500 θέσεις.

Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 100 ωρών, αφορά στην παροχή κατάρτισης στις θεματικές ενότητες:
α) Βασικές Δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και
β) Huawei Certified ICT Associate (HCIA)-Datacom.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι ωφελούμενες θα έχουν αποκτήσει βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται στον τομέα των δικτύων και θα έχουν κατανοήσει τις βασικές αρχές δρομολόγησης, μεταγωγής, ασύρματης δικτύωσης, ασφάλειας δικτύου, τις βασικές έννοιες του IPv4, IPv6 και τα βασικά στοιχεία SDN και των αυτοματισμών.

Ειδικότερα, θα ωφεληθούν 500 άνεργες γυναίκες, ηλικίας 25-50 ετών, εγγεγραμμένες στο μητρώο της ΔΥΠΑ, απόφοιτες δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
α) σε σχολές ειδικοτήτων πληροφορικής και
β) σε σχολές θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, με γνώσεις αγγλικής γλώσσας (επιπέδου Β2), σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί, μέσω σύγχρονης πλατφόρμας εκπαίδευσης (online live), ενώ, με την ολοκλήρωση κάθε θεματικής ενότητας, όλες οι ωφελούμενες θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος σε αντίστοιχες δωρεάν εξετάσεις που θα βεβαιώνουν το επίπεδο γνώσεών τους.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης του προγράμματος, οι καταρτιζόμενες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων, θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους και, στη συνέχεια, θα αποσταλεί από τη ΔΥΠΑ ενημερωτικό e-mail στις ωφελούμενες σχετικά με την οριστική επιλογή τους στο πρόγραμμα και αναλυτικές οδηγίες εγγραφής και παρακολούθησης. Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.dypa.gov.gr/

Πηγή: Ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button