ΕλλάδαΚοινωνίαΟικονομίαΠολιτική

Εκλογική… πτωτική προσαρμογή κάνει το Χρηματιστήριο

της Αλεξάνδρας Τόμπρα

Με απώλειες κινείται αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό κλάδο και πάλι να δείχνει αδύναμος να διαχειριστεί τα εκλογικά σενάρια, πιέζοντας χαμηλότερα όλη σχεδόν την αγορά.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,14% στις 1.023,90 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 34,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,4 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,94% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.479,52 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 1,34% στις 745,15 μονάδες.

Εκλογική… πτωτική προσαρμογή κάνει το Χρηματιστήριο

Σε προεκλογική περίοδο…

Η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών έγινε εν τέλει, με την 21η Μαΐου να είναι η ημέρα που θα επιβεβαιώσει την κυβερνητική συνέχεια ή θα αρχίσει την περίοδο των διερευνητικών για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Και το ΧΑ δεν μπορεί παρά να συνεχίσει τη συσσώρευση έως ότου διαγνώσει τις εκλογικές ισορροπίες και την επόμενη ημέρα των πρώτων εκλογών, που έπειτα από πολλά χρόνια ήρθαν μετά από εξάντληση σχεδόν της τετραετίας.

Όπως εκτιμάται από τους περισσότερους αναλυτές, στο θετικό σενάριο αναμένεται να είναι η συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ στο αρνητικό η αναδίπλωση στα τριψήφια. Και σε αυτά τα σενάρια θα πρέπει να προστεθεί και η διεθνής αβεβαιότητα, εν μέσω μιας συνεχιζόμενης τραπεζικής αναταραχής.

Άλλωστε και οι οίκοι αξιολόγησης, δια των εκπροσώπων τους στο συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου επιβεβαίωσαν ότι θέλουν να δουν τη συνέχιση της παραγωγής και εφαρμογής της τρέχουσας οικονομικής πολιτικής, ώστε η βελτίωση των δεικτών της ελληνικής οικονομίας να σταθεροποιηθεί. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών για τις Moody’s και Fitch, δεδομένου ότι ο λόγος χρέους μειώνεται σταθερά και οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι καλυμμένες από τα ταμειακά αποθέματα.

Πηγή: capital.gr

https://www.capital.gr/agores/3706705/eklogiki-ptotiki-prosarmogi-kanei-to-xrimatistirio

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button