ΚόσμοςΟικονομία

Επικεφαλής Google: Η κοινωνία πρέπει να προετοιμαστεί για αυτό που έρχεται!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη στην εκπομπή “60 Minutes” του CBS, όπου έκανε μερικές πολύ ηχηρές δηλώσεις σχετικά με την ταχεία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, προειδοποίησε την κοινωνία να προετοιμαστεί για αυτό που έρχεται, όπως το αναπόφευκτο αντίκτυπο που θα έχει η AI σε διάφορους κλάδους.

“Κάθε προϊόν κάθε εταιρείας” θα επηρεαστεί από την τεχνητή νοημοσύνη τόνισε ο Sundar Pichai και ότι θέσεις εργασίας όπως συγγραφείς, λογιστές, αρχιτέκτονες, ακόμη και μηχανικοί λογισμικού θα αντιμετωπίσουν “αναστάτωση”.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Pichai, η τεχνητή νοημοσύνη θα διαδραματίζει σύντομα σημαντικό ρόλο σε πάρα πολλούς τομείς όπως είναι για παράδειγμα η ακτινολογία, όπου οι επαγγελματίες θα εργάζονται μαζί με συνεργάτες τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούν να δίνουν προτεραιότητα στις περιπτώσεις και να προγραμματίζουν την κάθε ημέρα.

Τα σχόλιά του έγιναν καθώς παρουσίασε μερικά από τα προηγμένα AI projects της Google, όπως το chatbot Bard και το DeepMind, όπου τα ρομπότ έμαθαν να παίζουν ποδόσφαιρο χωρίς ανθρώπινη συμβολή. Ένα άλλο προϊόν τεχνητής νοημοσύνης που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ήταν ένα ρομπότ που μπορούσε να αναγνωρίσει αντικείμενα σε έναν πάγκο και να φέρει ένα μήλο κατόπιν αιτήματος.

Πιθανές αρνητικές συνέπειες της τεχνητής νοημοσύνης, προειδοποιώντας ότι ζητήματα όπως η παραπληροφόρηση, οι ψευδείς ειδήσεις και οι κατασκευασμένες εικόνες θα μπορούσαν να γίνουν πολύ πιο σημαντικά και επιβλαβή, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Pichai. Παρά τις ανησυχίες αυτές, τόνισε ότι είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνία να προσαρμοστεί και να προετοιμαστεί για την επιτάχυνση των AI τεχνολογιών.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button