ΕλλάδαΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

ΕΥΔΑΠ: 5 προσφορές για την επεξεργασία λυμάτων των Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας

Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας περνά το έργο της κατασκευής του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας, προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Η ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέλαβε προσφορές από πέντε κοινοπραξίες και έχει αρχίσει την αξιολόγησή τους ξεκινώντας από τα νομιμοποιητικά έγγραφα: 1. Τέρνα – Θαλής – Ηλιοχώρα, 2. Μέτκα – Μεσόγειος, 3. Γκολιόπουλος – ΕΡΓΟΤΕΜ, 4. Άκτωρ – Άβαξ – Ηλέκτωρ και 5. Intrakat – ENVITEC.

Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται ειδικότερα η κατασκευή του ΚΕΛ Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας, του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού διάθεσης εκροών και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης (ΚΠΕΕ) συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος χώρου. Τοποθεσία εκτέλεσης της εργολαβίας είναι ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος, θέση Πλατύ Χωράφι για το ΚΕΛ και θέση Ακρωτήριο Βελάνι για τον υποθαλάσσιο αγωγό διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων.

Το εν λόγω έργο είναι προφανώς σημαντικό για την ανατολική Αττική, ενώ ο ανάδοχος που θα επιλεγεί εκτός από την κατασκευή του θα αναλάβει τη λειτουργία και συντήρηση του ΚΕΛ και του ΚΠΕΕ για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ, για χρονικό διάστημα 7 ετών με δικαίωμα προαίρεσης για 1 επιπλέον έτος.

Δεν υφίσταται εκτίμηση για το πότε ο διαγωνισμός θα τελεσφορήσει, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα. Θα εξαρτηθεί, μεταξύ άλλων, από το αν θα γίνουν ενστάσεις από τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάδειξης του αναδόχου.

Πηγή: Naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button