ΕλλάδαΚοινωνία

Flyover: Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον πρώτο εναέριο αυτοκινητόδρομο στην Ελλάδα

Από την Τετάρτη 5 Απριλίου έως και την Κυριακή 9 Απριλίου πραγματοποιούνται εργασίες ερευνητικών γεωτρήσεων στην Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του έργου του Flyover, του πρώτου εναέριου αυτοκινητόδρομου της Ελλάδας που σκοπό έχει να συμβάλει στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην συμπρωτεύουσα.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται από το ύψος του νοσοκομείου Παπαγεωργίου μέχρι και τον κόμβο της Νεάπολης προς Ασβεστοχώρι, στο ρεύμα προς τα ανατολικά στην εξωτερική λωρίδα κυκλοφορίας.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου στη ζώνη διέλευσης της υφιστάμενης Περιφερειακής Οδού στο τμήμα της από τον ανισόπεδο κόμβο (Α/Κ) Κ5, στο ύψος περίπου των νοσοκομείων Παπαγεωργίου και 424, έως την περιοχή του Α/Κ Κ10, στο ύψος των Κωνσταντινουπολίτικων.

Υπολογίζεται πως θα χρειαστούν τέσσερα χρόνια για την ολοκλήρωση του έργου. Η λεωφόρος θα έχει 4 λωρίδες κυκλοφορίας (2 συν μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση), 9 ανισόπεδους κόμβους, 3 νέες σήραγγες, 8 νέες γέφυρες και 4 χιλιόμετρα συνεχόμενης γέφυρας του Flyover.

Πηγή : sport24.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button