ΕλλάδαΠολιτική

Φοιτητικές εκλογές: Πρώτη δύναμη η Πανσπουδαστική, αμφισβητεί το αποτέλεσμα η ΔΑΠ – Μεγάλη αύξηση της συμμετοχής

Συγκεκριμένα, η Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) φέρεται να συγκεντρώνει 35,15% έχοντας άνοδο 1% από το 2022 και ακολουθεί η ΔΑΠ (Νέα Δημοκρατία) με 26,36%, με πτώση 1,3%.

Τρίτη είναι η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, η ΠΑΣΠ με 9,67% και πτώση 0,8%. Οι παρατάξεις που συσπειρώνουν δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ΕΑΑΚ και ΕΑΑΚ – ΑΡΕΝ συγκέντρωσαν 9,42 και 6,93 αντίστοιχα.

Σε πολύ χαμηλά ποσοστά κινήθηκε και φέτος η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, το Δίκτυο (μετονομάστηκε από Bloco), αφού κυμάνθηκε στο 2,41%.

Η συμμετοχή φέτος ήταν αυξημένη τουλάχιστον κατά 7.000 φοιτητές. Όλες οι παρατάξεις ανεξαιρέτως είχαν αύξηση σε ψήφους, λόγω και της αυξημένης συμμετοχής.

Αμφισβητεί το αποτέλεσμα η ΔΑΠ

Και φέτος όπως και πέρυσι η ΔΑΠ αμφισβητεί το αποτέλεσμα, λέγοντας πως η ίδια έχει βγει και πάλι πρώτη.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι αρνήθηκε πως έχασε την πρωτιά μετά από 35 χρόνια, ωστόσο τόσο όλες οι άλλες παρατάξεις όσο και τα επίσημα πρακτικά των αποτελεσμάτων συνηγόρησαν στο ότι όντως πρώτη δύναμη πια είναι η Πανσπουδαστική.

Και φέτος λοιπόν υποστηρίζει πως είναι πρώτη δύναμη για 36η συνεχόμενη φορά, φτιάχνοντας για πρώτη φορά και πλατφόρμα για ενσωμάτωση αποτελεσμάτων. Φοιτητές αντέδρασαν στα αποτελέσματα που αναρτά αφού υποστηρίζουν πως εμφανίζει υπερδιπλάσιες ψήφους από όσες πραγματικά πήρε σε ορισμένες σχολές.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΠ επιτίθεται στην Πανσπουδαστική κατηγορώντας την για νοθεία και για «μαγειρέματα που θα ντρεπόταν και ο Στάλιν».

Πάντως να σημειωθεί πως και φέτος οι υπόλοιπες παρατάξεις δίνουν ως πρώτη δύναμη την Πανσπουδαστική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΠ, η οποία βγήκε τα χαράματα

«Με καταμετρημένες 89 κάλπες, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ βρίσκεται πολύ κοντά στην 36η συνεχόμενη νίκη της. Συγκεκριμένα, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η παράταξή μας λαμβάνει ποσοστό 48.1% έναντι 28.56% της Πανσπουδαστικής και 4.15% της ΠΑΣΠ. Το Bloco, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, κινείται πολύ χαμηλά, σε ποσοστό που δεν ξεπερνά το 2%, αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης.

Ωστόσο, η Πανσπουδαστική επιμένει στην πρακτική των νοθειών και της πλαστογραφίας. Συγκεκριμένα:

Δύο φορές την τελευταία ώρα η Πανσπουδαστική έχει αλλάξει τον αριθμό των συλλόγων που αναγνωρίζει. Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν προσβολή προς τη Δημοκρατία και τη νοημοσύνη των φοιτητών.

Η Πανσπουδαστική επιμένει να αναγνωρίζει την κάλπη – φάντασμα που έστησε μόνη της πριν από μια εβδομάδα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη – και στην οποία δεν πάτησε κανείς. Γιατί το έκανε; Γιατί έβλεπε να έρχεται η σημερινή τεράστια προσέλευση, που θα δώσει μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς προσπαθούν με μαγειρέματα που θα ντρεπόταν και ο Στάλιν να μετρήσουν μόνοι τους τις ψήφους. Φοβούνται κάτι άλλο εκτός από τη βούληση των φοιτητών;

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει κανέναν σύλλογο που δεν πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές νομιμότητας και διαφάνειας. Το ότι τα φερέφωνα του Κουτσούμπα δεν ντρέπονται δεν σημαίνει ότι θα επιβάλουν τη φασιστική τους αντίληψη στη φοιτητική κοινότητα.

Τα αποτελέσματα θα αναρτώνται ανά φοιτητικό σύλλογο στην ιστοσελίδα dap.gr/ekloges/2023/ σε πραγματικό χρόνο, μόλις δημοσιεύονται από τις κατά τόπους ΚΕΦΕ. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα αναγνωρίσει όλα τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει από δημοκρατική διαδικασία των νόμιμων φοιτητικών συλλόγων».

Γλέντια της ΚΝΕ σε σχολές

Η πρωτιά της Πανσπουδαστικής γιορτάστηκε… δεόντως σε μια σειρά σχολές όπου βγήκε 1η δύναμη, σε κάποιες μάλιστα με αυτοδυναμία.

Κόκκινες σημαίες του ΚΚΕ κατέκλεισαν τους χώρους έξω από τις αίθουσες καταμέτρησης και ακούστηκαν συνθήματα.

Στη Νομική, όπου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές των Σχολών της Φυσικομαθηματικής ΕΚΠΑ και της ΝΟΠΕ, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, όπου απηύθυνε χαιρετισμό ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Πηγή: Newsit.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button