ΕλλάδαΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣΟικονομίαΠολιτική

Λαύριο: Κλείνει το κέντρο φιλοξενίας πολιτικών προσφύγων

Το κέντρο φιλοξενίας πολιτικών προσφύγων που 40 χρόνια στεγάζεται στο Λαύριο κλείνει, γιατί από το 2017 δεν έχει δεχθεί πρόσφυγες από το 2017. Φιλοξενούσε σχεδόν 100 Κούρδους κυρίως πολιτικούς πρόσφυγες που ανήκουν στο PKK ένα κόμμα που η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Το κέντρο αυτό, αποτελούσε «αγκάθι» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς η Άγκυρα υποστήριζε ότι εκεί υπήρχε κέντρο εκπαίδευσης για τους «Κούρδους τρομοκράτες», την ώρα που εκεί απλά φιλοξενούνταν κάποια παλιά στελέχη του PKK και οικογένειες. Όσοι βρίσκονται σε αυτό -πρόσφυγες και οικογένειες- θα μεταφερθούν σε άλλα κέντρα υποδοχής προσφύγων όπως αυτό της Μαλακάσας.

Η απόφαση να κλείσει πάρθηκε 2 μήνες μετά τους φονικούς σεισμούς της Τουρκίας, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1. Οι μισοί έχουν συμφωνήσει να μεταφερθούν σε άλλα κέντρα φιλοξενίας, ενώ οι άλλοι μισοί διαφωνούν. Οφέλη από το κλείσιμο της εγκατάστασης εκτιμάται ότι θα είναι απείρως μεγαλύτερα από τις ζημιές και όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για τη χώρα, καθώς η Τουρκία προσέδιδε συμβολική σημασία στο Λαύριο.

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button