Κοινωνία

Μύκονος: Ανοίγει ο δρόμος για κατεδαφίσεις στο Nammos – Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Απορρίφθηκε από το Εφετείο Αθηνών η αίτηση αναστολής του Nammos στη Μύκονο. Αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, ανοίγει ο δρόμος για την κατεδάφιση των δύο κτιρίων (520 τ.μ. και 40 τ.μ.) τα οποία αποτύπωσαν στην αυτοψία τους οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος. Το επόμενο βήμα θα γίνει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Έπειτα από ασυνήθιστα μακρά καθυστέρηση (δύο εβδομάδων, όταν συνήθως τα δικαστήρια αποφαίνονται γι’ αυτές τις υποθέσεις εντός 2-3 ημερών, ενδεικτικό της δυσκολίας της υπόθεσης), το Εφετείο Αθηνών απέρριψε σήμερα το μεσημέρι την αίτηση που είχαν υποβάλει οι εκπρόσωποι του Nammos για να ανασταλεί η κατεδάφιση μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής τους. Οι Επιθεωρητές, στο πόρισμά τους, είχαν καταγράψει στο Nammos.

– Κατασκευή σε εξέλιξη διώροφου κτιρίου εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας Ψαρούς και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού. Το κτίριο έχει επιφάνεια 520 τετραγωνικών μέτρων. Τμήματα του κτιρίου βρίσκονται εντός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας.

– Κατασκευή σε εξέλιξη κτιρίου με χρήση τουαλέτας (39,55 τ.μ.) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού.

– Τοποθέτηση κοντέινερ 23,5 τ.μ. (χωρίς άδεια, που απαιτείται ανεξάρτητα με το αν αυτά δεν είναι μόνιμη κατασκευή) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.

Η πλευρά του Nammos είχε υποστηρίξει ότι τα δύο κτίρια (των 520 τ.μ. και 40 τ.μ.) είναι «τακτοποιημένα» στο παρελθόν και ότι σε εξέλιξη ήταν όχι η ανέγερσή τους, αλλά οι ετήσιες εργασίες επισκευής πριν από το ξεκίνημα της σεζόν. Μάλιστα το Nammos είχε καταθέσει και έγγραφο από αστυνομικό που συνόδευε την αυτοψία των Επιθεωρητών, όπου ανέφερε ότι δεν βρίσκονταν σε εξέλιξη οικοδομικές εργασίες. Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση συμμόρφωσης, όπως επιτρέπει ο νόμος, και απομάκρυνε μόνη της τις δεξαμενές και το κοντέινερ.

Έπεται η κατεδάφιση

Μετά την απόρριψη της αίτησης αναστολής από το Εφετείο Αθηνών ανοίγει πλέον ο δρόμος για την κατεδάφιση των δύο κτιρίων του Nammos (ακόμα και προτού να εκδικαστεί η κύρια προσφυγή της εταιρείας κατά του πορίσματος των Επιθεωρητών).

Την κατεδάφιση θα εκτελέσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η οποία αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση της εργασίας. Μια άλλη λύση θα ήταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ζητήσει να εκτελέσει την κατεδάφιση ο επιχειρηματίας, ο οποίος ανέλαβε σήμερα για λογαριασμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης την κατεδάφιση των 18 τ.μ. στην παραλία της Μερσίνης.

Υπενθυμίζεται ότι τα αντίστοιχα αιτήματα του Principote, για άρση της σφράγισης και ακύρωση της απόφασης του Κεντρικού Πολεοδομικού Συμβουλίου (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), δεν έχουν ακόμα εκδικαστεί.

Πηγή: Kathimerini.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button