ΕλλάδαΚοινωνίαΠολιτική

Ντιμπέιτ: Απορρίφθηκε η πρόταση των δημοσιογράφων για ελεύθερη ερώτηση

Η Διακομματική Επιτροπή αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση των έξι δημοσιογράφων για ελεύθερη ερώτηση, ενώ προστέθηκε μία ακόμη ενότητα που αφορά την νέα γενιά σε αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί.

Έξι θα είναι τελικά οι θεματικές ενότητες στο ντιμπέιτ που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη (10/5) μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

  1. Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση
  2. Εξωτερική πολιτική και Άμυνα
  3. Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια
  4. Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος
  5. Περιβάλλον και Ενέργεια
  6. Νέα γενιά

Τι είχαν ζητήσει οι δημοσιογράφοι

Οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν την Πέμπτη (4/5) στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε ομόφωνα να αποσταλεί επιστολή προς τη Διακομματική Επιτροπή, στην οποία οι δημοσιογράφοι προτείνουν να αντικατασταθεί η τελευταία ενότητα, που περιλαμβάνει απευθείας τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών, με ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων.

«Οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουμε στο ντιμπέιτ συμφωνήσαμε και προτείνουμε να αντικατασταθεί η τελευταία ενότητα που περιλαμβάνει απευθείας τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών στην κάμερα, με ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα και στους έξι δημοσιογράφους να υποβάλλουν ερωτήσεις σε όλους τους αρχηγούς. Παρακαλούμε επίσης να μας ενημερώσετε για τη σειρά την οποία θα απαντούν οι πολιτικοί αρχηγοί ανά θεματική ενότητα» ανέφερε η σχετική επιστολή.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button