Δήμοι Ανατολικής ΑττικήςΕλλάδαΚοινωνίαΠΑΛΛΗΝΗΣΠεριφέρεια ΑττικήςΠολιτική

Ντράφι-Διώνη Σεπτέμβριος 2023. Για να έχουμε να θυμόμαστε…

Είναι από εκείνες τις στιγμές που τα λόγια χάνουν την αξία τους. Οι εικόνες δεν κάνουν απλά για 1000 λέξεις η κάθε μία, αλλά λένε όλη την αλήθεια.

Ντράφι-Διώνη Σεπτέμβριος 2023. Για να έχουμε να θυμόμαστε…

Η πρωτοφανής κακοκαιρία, που έπληξε και την περιοχή μας το προηγούμενο 24ωρο, έφερε ξανά στο προσκήνιο τα χρόνια προβλήματα των οικισμών.

Κακοτεχνίες, έλλειψη παρακολούθησης ολοκλήρωσης έργων, πασαλείμματα, τσαπατσουλιές, και ρίξε λίγο χώμα να κρύψεις την τρύπα… Μην δίνεις και πολλή σημασία μωρέ… Άλλωστε «ορεινοί» είναι αυτοί, ξέρουν να επιβιώνουν…

Δρόμοι απροσπέλαστοι. Άκρως επικίνδυνοι. Κατεστραμμένοι. Χαντάκια από κακοτεχνίες και ορύγματα, τόνοι λάσπης και χωμάτινοι όγκοι στις παρυφές τους, γιατί κάποιοι δεν ολοκλήρωσαν την εργασία όπως έπρεπε. Τρίμματα ασφάλτου εδώ κι εκεί, ότι απέμεινε από τον δήθεν δρόμο που καλύφθηκε όπως-όπως, για να δικαιολογήσουν ορισμένοι την καρέκλα τους.

Δέντρα καμένα, γερμένα, απολιθωμένα να θυμίζουν ότι εκεί υπήρχε κάποτε κάτι όμορφο. Δέντρα έτοιμα να πέσουν στην επόμενη νεροποντή. Φύση φορτωμένη από ξερά κλαδιά και υλικά που παρασύρθηκαν.  Και όλη η περιοχή; Μία μικρή «Μάντρα» του ’18, γιατί ήμουν και εκεί τότε. Τρόμος για την επόμενη νεροποντή.

Γιατί θα έρθει και η επόμενη, όπως και ο χειμώνας.

Και να σκεφτεί κανείς ότι όλοι οι κάτοικοι των «ορεινότερων»  συνόρων του Δήμου μας είναι φορολογούμενοι πολίτες. Πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους γιατί αυτοί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Θα τιμωρηθούν αν δεν είναι συνεπείς. Το λάθος τους; Ότι η γη που επέλεξαν να ζήσουν είναι μακριά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Γιατί εκεί πάνω, ποιος να τους δει μωρέ;

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button