ΕλλάδαΚοινωνία

Πανελλήνιες 2023: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις

Στις 27 – 28 Ιουνίου αναμένεται η ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελληνίων εξετάσεων, ενώ, στις 04 Ιουλίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες. Στις 28 Ιουλίου, αναμένεται να ανακοινωθούν και οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές, που θα βάλει τέλος στο άγχος και την αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που έδωσαν Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Καθώς έχει προχωρήσει αρκετά η βαθμολόγηση των γραπτών, το star.gr σε συνεργασία με τον φροντιστηριακό οργανισμό «ΣΠΟΥΔΗ» και τη Διευθύντρια και φιλόλογο, Έφη Ριζά, διατυπώνουν εκτιμήσεις, για τις εφετινές βάσεις.

«Τα πρώτα αποτελέσματα προβληματίζουν ιδιαίτερα, διότι παρ’ όλο που τα θέματα στο σύνολό τους, σε όλα σχεδόν τα μαθήματα, δε χαρακτηρίστηκαν ως δύσκολα ή ιδιαίτερα απαιτητικά, εντούτοις οι βαθμοί δεν είναι ανάλογοι.

Πανελλήνιες 2023

Η γενιά των εφετινών υποψηφίων έχει στερηθεί τη διά ζώσης διδασκαλία και εκπαίδευση σε κρίσιμες τάξεις και παράλληλα, λόγω αυτών των συνθηκών, δεν είχε επαρκή γραπτή εξάσκηση, ώστε να διαθέτει εμπειρία εξέτασης», σημείωσε η κ. Ριζά.

Βάσεις εισαγωγής: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Πανελλήνιες 2023

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, καθοριστική σημασία στη διαμόρφωση των βάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στις σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα έχουν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και ο συντελεστής βαρύτητας των μαθημάτων της κάθε σχολής.

Σύμφωνα με την κ. Ριζά, με βάση τα παραπάνω δεδομένα και τις αρχικές εκτιμήσεις των βαθμολογητών, οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με τις περσινές, με μικρές αυξομειώσεις σε ορισμένες σχολές.

Οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με τις περυσινές, με μικρές αυξομειώσεις σε ορισμένες σχολές. «Συγκριτικά με πέρυσι, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν καλύτερες βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, που είναι κοινό σε όλους τους προσανατολισμούς, το μάθημα των Μαθηματικών που αφορά το 2ο και 4ο πεδίο, το μάθημα της Βιολογίας που αφορά το 3ο πεδίο, καθώς και το μάθημα της Ιστορίας που αφορά το 1ο πεδίο.

Για τα υπόλοιπα μαθήματα, δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή δεδομένα και ασφαλείς πληροφορίες, που επιτρέπουν να εξαχθούν ουσιαστικά συμπεράσματα. «Σε γενικές γραμμές, αναμένεται να μην υπάρχουν πολύ σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σύγκριση με τις βάσεις της προηγούμενης χρονιάς. Ανοδική τάση, λογικά, θα παρατηρηθεί σε ορισμένες σχολές, που μάλλον δεν θα είναι μεγάλης έκτασης», σημείωσε. Σε κάθε περίπτωση, όπως προσέθεσε, ασφαλέστερες εκτιμήσεις θα υπάρχουν όταν ανακοινωθούν τα επίσημα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα.

Πηγή:https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1439299/panellinies-2023-oi-protes-ektimiseis-gia-tis-vaseis

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button