Περιφέρεια ΑττικήςΤοπική Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Αττικής καινούριος στόλος 42 ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Με ένα στόλο 42 καινούριων ηλεκτροκίνητων οχημάτων προμηθεύονται οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττική πρωτοπορεί για άλλη μία φορά. Αξιοποιώντας εναλλακτικές μορφές ενέργειας όπως η ηλεκτροκίνηση, οι υπηρεσίες μας θα κάνουν τη δουλειά τους με ασφαλή και σύγχρονα μέσα»

Μία νέα καινοτόμα πρωτοβουλία ανέλαβε η Περιφέρεια Αττικής καθώς με απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Περιφέρειας προμηθεύονται με 42 καινούρια ηλεκτροκίνητα οχήματα, με στόχο τη διευκόλυνση του έργου τους.

Ειδικότερα τα οχήματα προορίζονται για τους επόπτες Υγείας, τους ελεγκτές των υπηρεσιών Μεταφορών και Ανάπτυξης αλλά και για τους υπαλλήλους που προβαίνουν σε ελέγχους διαπίστωσης των επιπέδων ασφάλειας στο οδικό δίκτυο, αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Η παράδοση-παραλαβή των οχημάτων έγινε στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας στο Χολαργό, παρουσία του Περιφερειάρχη, τον οποίο υποδέχθηκε ο Διευθυντής Η. Δόλγυρας, ο οποίος τον ευχαρίστησε θερμά για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι αυτά τα νέα οχήματα αποτελούν ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για τους υπαλλήλους της Περιφέρειας που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους και είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται συνεχώς, προκειμένου να επιτελέσουν αποτελεσματικά τα καθήκοντα τους.

Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Β. Γιαννακόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χ. Γαλανοπούλου, Τ. Αδαμοπούλου, Σ. Ευσταθόπουλος και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί η Περιφέρεια Αττικής προχωρώντας σε άλλη μία πρωτοποριακή και καινοτόμα πρωτοβουλία προμηθεύει όλες τις ελεγκτικές της υπηρεσίες με 42 ολοκαίνουρια ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Μία απόφαση που αποδεικνύει έμπρακτα αφενός την προτεραιότητα που δίνουμε στη διαμόρφωση των απαιτούμενων συνθηκών προκειμένου οι υπάλληλοι μας να επιτελούν με ασφάλεια το έργο τους, αξιοποιώντας σύγχρονα μέσα. Αφετέρου την ισχυρή βούληση μας για την υλοποίηση πολιτικών που είναι φιλικές στο περιβάλλον. Η προσπάθεια μας αυτή θέλουμε να υπάρξει παράδειγμα με στόχο την ενίσχυση της χρήσης εναλλακτικών μορφών ενέργειας όπως η ηλεκτροκίνηση, με σκοπό τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.
Η Περιφέρεια Αττικής πρωτοστάτησε και σε αυτό τον τομέα, ανοίγοντας το δρόμο.
Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες μας και τους συνεργάτες μου για την εξαιρετική συνεργασία, αποτέλεσμα της οποίας είναι και η υλοποίηση της σημερινής πρωτοβουλίας».

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button