Ρωσία

Ρωσία: Διάγγελμα Πούτιν για το «πραξικόπημα» Πριγκόζιν

Οι δραματικές εξελίξεις στη Ρωσία, με τον στρατό του Πριγκόζιν να έχει ήδη καταλάβει το Ροστόφ, απειλώντας με πραξικόπημα, έχουν προκαλέσει συναγερμό στην κυβέρνηση Πούτιν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ρώσος πρόεδρος ώρα 10 το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) απευθύνει διάγγελμα στον ρωσικό λαό.

Αυτό επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, με δήλωσή του στο Ria Novosti. «Ναι, στο εγγύς μέλλον θα υπάρξει μήνυμα από τον πρόεδρο», είπε χαρακτηριστικά.

Υπουργείο Άμυνας στους μαχητές Wagner: Ο Πριγκόζιν σας εξαπάτησε, γυρίστε στις βάσεις σας

Έκκληση στους μαχητές της Wagner να μην ενισχύσουν τον «επαναστάτη Πριγκόζιν» απηύθυνε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το πρωί του Σαββάτου, με μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο Telegram.

«Σας έχουν εξαπατήσει σε μια εγκληματική περιπέτεια, μην τους βοηθάτε» αναφέρεται μεταξύ άλλων. Παράλληλα, τους καλεί να επιστρέψουν στις βάσεις τους, επισημαίνοντας πως «εγγυάται την ασφάλεια όλων».

«Σας εξαπάτησαν στην εγκληματική περιπέτεια του Πριγκόζιν και στη συμμετοχή σας σε ένοπλη εξέγερση. Πολλοί από τους συντρόφους σας από διάφορες μονάδες έχουν ήδη συνειδητοποιήσει το λάθος τους, ζητώντας βοήθεια για να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα ασφαλούς επιστροφής στους τόπους μόνιμης τοποθέτησής τους. Τέτοια βοήθεια από την πλευρά μας έχει ήδη παρασχεθεί σε όλους τους μαχητές και τους διοικητές που τη ζήτησαν. Παρακαλούμε να επιδείξετε διακριτικότητα και να έρθετε σε επαφή με εκπροσώπους του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας ή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου το συντομότερο δυνατό. Εγγυόμαστε την ασφάλεια όλων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button