Κόσμος

Συναγερμός Gmail: Κινήσεις που πρέπει να κάνετε άμεσα!

Μια νέα απάτη κυκλοφορεί μεταξύ των χρηστών του Gmail και η Google εξέδωσε μια προειδοποίηση, ενημερώνοντας τα πιθανά θύματα να μπλοκάρουν τον αποστολέα του email και να το αναφέρουν ως spam.

Η απάτη χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα της Google και η γραμμή θέματος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γράφει “Online Rewards Programme”. Οι χρήστες που το άνοιξαν είδαν ότι έλεγε ότι θα ανταμειφθούν για την πραγματοποίηση 18,25 δισεκατομμυρίων αναζητήσεων στην Google.

“Συγχαρητήρια! Είστε ένας τυχερός χρήστης της Google! Για κάθε 10 εκατομμύρια αναζητήσεις που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο, ανακηρύσσουμε ένα τυχερό χρήστη και στέλνουμε ένα ευχαριστήριο δώρο. Είστε ένας τυχερός χρήστης!”

Η απάτη συνεχίζεται με έναν σύνδεσμο στο τέλος του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας προτρέπει να κάνετε κλικ για να λάβετε το βραβείο της Google. Ωστόσο, οι hackers τον χρησιμοποιούν για να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του κάθε χρήστη και να τα χρησιμοποιήσουν για να κλέψουν χρήματα.

“Τα αναδυόμενα παράθυρα μπορεί επίσης να σας ζητήσουν να εισαγάγετε το email σας ή άλλα προσωπικά στοιχεία  η Google φυσικά δεν προσφέρει βραβεία με αυτή τη μορφή και δεν θα κερδίσετε τίποτα για τη συμπλήρωση ερευνών ή την εισαγωγή των προσωπικών σας στοιχείων. Παρακαλούμε κλείστε τα αναδυόμενα παράθυρα και μην εισάγετε προσωπικές πληροφορίες”, αναφέρει η Google στις συμβουλές.

Η Google αναφέρει επίσης τα εξής σαν “χρυσούς κανόνες” ασφαλούς περιήγησης

  • Πάρτε το χρόνο σας  πολλές απάτες είναι σχεδιασμένες να έχουν επείγοντα χαρακτήρα. Αφιερώστε χρόνο για να κάνετε ερωτήσεις και να σκεφτείτε προσεκτικά.
  • Κάντε επιτόπιο έλεγχο  κάντε κάποια έρευνα για να διπλο-ελέγξετε τα στοιχεία που λαμβάνετε. Είστε σίγουροι ότι αυτά που λένε είναι σωστά;
  • Σταματήστε. Μην στέλνετε τίποτα   ένα αξιόπιστο πρόσωπο ή οργανισμός δεν θα ζητήσει πληρωμές ή προσωπικά στοιχεία με αυτό τον τρόπο.

Πηγή: iguru.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button