Περιφέρεια Αττικής

Συνέντευξη του Νίκου Γαλάνη Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου στο Δήμο Σαρωνικού

 

Γιατί αποφασίσατε κ. Γαλάνη την κάθοδό σας στις δημοτικές εκλογές;

 

Θεωρώ ότι είναι εύκολο να κάθεται ο οποιοσδήποτε στον καναπέ του και να κρίνει τα λάθη που έχουν γίνει στον τόπο του.

Το δύσκολο σε αυτήν την περίπτωση είναι να σηκωθείς και να αποφασίσεις να συμβουλευτείς , να συμβουλέψεις, να αφουγγραστείς τα προβλήματα των συμπολιτών σου , να διαφωνήσεις και να αναλάβεις δράση. Όντας δημότης του Σαρωνικού λοιπόν δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος ούτε να περιμένω από άλλους να κάνουν τις ενέργειες που χρειάζεται για να βελτιωθεί ο δήμος μου, εγώ ποτέ δεν φυγομαχώ και πάντα αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν, εξάλλου η Αυτοδιοίκηση είναι ό,τι πιο δημιουργικό, ουσιαστικό, αλλά και παράλληλα ό,τι πιο απαιτητικό υπάρχει.

 

 

Γιατί ένας ψηφοφόρος να επιλέξει εσάς;

 

Η ενασχολησή μου με τα κοινά ξεκινάει από το 2014 ως προεδρος  κοινόητας στη Σαρωνίδα , στη συνέχεια είχα αναλάβει κοινοτικός σύμβουλος της Σαρωνίδα το 2019 και εκλέχθηκα ως

Πρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας Σαρωνικού το 2021. Είμαι φυσικά και ενεργό μέλος εδώ και πολλά χρόνια στο Πολιτιστικό και Ναυταθλητικό Σύλλογο καθώς και στο Σύλλογο Πανοράματος.

Θεωρώ ότι πέρα από τις ακαδημαικές μου γνώσεις πάνω στην κοινωνική πολιτική καιτην πολυετή πείρα μου με τα κοινά γνωρίζω και κατανοώ της ανάγκες του δήμου μας και είμαι

έτοιμος να εκπροσωπήσω να εργαστώ και να διεκδικήσω για τους δημότες μας στο ανώτερο όργανο του Δήμου μας , το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Ποια θα είναι η προτεραιότητα σας αν τελικά καταφέρει να κερδίσει η παράταξη Σαρωνικος Αύριο σας και εσείς;

 

Στόχος μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών του Σαρωνικού. Είναι αρκετά θέματα τα οποία πρέπει να διορθωθούν,

ωστόσο στην κορυφή των προτεραιοτήτων για τον δήμου μας είναι η καθαριότητα,η σύχγρονη αναβάθμιση των παραλιών μας ,η δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας , η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης και η σύνδεση μας με το ΚΕΛ Παιανίας-Κρωπίας το οποίο εμεις καταφέραμε το 2018 με απόφαση μας αλλά και πολύ μεγάλη προεργασία  για να επιτευχθεί ,φυσικά η προστασία η σίτιση και η στείρωση των μικρών τετραπόδων αδέσποτων φίλων μας .

 

Ποιες είναι οι προτάσεις για την Σαρωνίδα;

 Πριν σας πω τις προτάσεις μου , η πρώτη μου προτεραιότητα θα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας (συλλογή απορριμμάτων , λειτουργία υδροδότησης ,οδοποιία) ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα για τους Σαρωνιδιωτες.

Η Σαρωνίδα είναι μια περιοχή με πάρα πολλές δυνατότητες αλλά δυστυχώς χωρίς τις κατάλληλες υποδομές για μόνιμη κατοικία αλλά και αποτρεπτική για την νέα γενιά μετά την ενηλικίωση τους ώστε να έχουν τις επαγγελματικές ευκαιρίες που τους αναλογούν μέσα στο Δήμο τους , γι  αυτό τον λόγο  θα έδινα μεγάλη βάση στα σχολεία μας ώστε να μπορούν οι οικογένειες να εγκατασταθούν μόνιμα , θα ξεκινούσα με την ανακαίνιση του δημοτικού μας σχολείου και την δημιουργία κτιρίου για το Γυμνάσιο.

Στη συνέχεια θεωρώ πολύ σημαντική την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Σαρωνίδας (και την δημιουργία σε αυτή μια σύγχρονης παιδικής χαράς για τα παιδιά ) και της Λεωφόρου Σαρωνιδας( μεγέθυνση πεζοδρομίων με προσβασιμότητα σε άτομα Αμεα  και δημιουργία κυκλικών κόμβων )που παράλληλα με την λύση του προβλήματος των χρήσεων γης θα γίνει  ένας αναπτυξιακός μοχλός για το τόπο μας , επίσης χρειάζεται άμεσα τοποθέτηση σύγχρονου εξοπλισμού( παγκάκια, ντουζιερές, ομπρέλες, κτλπ)στην κεντρική παραλίας Σαρωνίδας όπως και της παραλίας Λιμανάκι στην οδό Μυτιλήνης οι οποίες είναι σε τραγική κατάσταση και για το τέλος θα ήθελα να ασχοληθούμε περισσότερο με τους τετράποδους φίλους μας ώστε να έχουν και αυτοί το δικό τους πάρκο στο οποίο μαζί με τους κηδεμόνες τους θα περνάνε ευχάριστα το χρόνο τους.

 

 

Γιατί να επιλέξει κάποιος ψηφοφόρος την παράταξη Σαρωνικός Αύριο;

Γιατί θέλει ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο του. Η παράταξη μας έχει σκοπό να αναβαθμίσει την καθημερινότητα των κατοίκων μας αλλά και με την δημιουργία νέων υποδομών ώστε ο Σαρωνικος να γίνει ένα σύγχρονος Δήμος επίσης να  αναδείξει τις ομορφιές του τόπου μας με αποτέλεσμα την τουριστική ανάπτυξη και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και των επιχειρήσεων του Δήμου μας ώστε να είμαστε προορισμός και όχι μια όμορφη ολιγόωρη στάση για τους επισκέπτες της Αθηναϊκής ακτογραμμής. Ο Σαρωνικος Αύριο  είναι μια παράταξη που δείχνει προσήλωση για τις άμεσες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας με πρόγραμμα που είναι σοβαρά υλοποιήσιμο χάρη στην εργατικότητα την διάθεση και τον δυναμισμό που χαρακτηρίζει τόσο τον κ. Σοφρώνη όσο και όλους έμας τους συνεργάτες του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button