ΕλλάδαΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Το θεματικό πάρκο αναψυχής που σχεδιάζει ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου προχωρά τις διαδικασίες για την ανάθεση σε τρίτους της εργασίας του σχεδιασμού ενός θεματικού πάρκου αναψυχής.

Να σημειωθεί ότι τα ψυχαγωγικά θεματικά πάρκα παρέχουν ευρύ φάσμα υπηρεσιών ψυχαγωγίας στους επισκέπτες. Μπορούν να οργανώνονται με άξονα ένα κεντρικό θέμα ή περισσότερα θέματα, από τα πεδία της ψυχαγωγίας, του θεάματος, της ιστορίας, ιδίως δε της τοπικής ιστορικής παράδοσης ή οικονομικής ιστορίας, της μυθολογίας, της παράδοσης ή της σύγχρονης μυθοπλασίας, της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου, των τεχνών, του πολιτισμού γενικότερα, των επιστημών, της τεχνολογίας, ή της οικολογίας.

Η αρχιτεκτονική, ο σχεδιασμός και η εσωτερική διαμόρφωση των υπαίθριων χώρων πρέπει να διακρίνεται από υψηλή αισθητική και πολιτισμική ποιότητα και να είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μπορεί δε να συνδέεται με το κεντρικό θέμα ή τα επιμέρους θέματα του πάρκου.

Η Στρατηγική Ανάπτυξης του έργου κατασκευής ενός Θεματικού Πάρκου εστιάζεται στη μεγιστοποίηση των εσόδων που θα προκύπτουν από τη λειτουργία του Πάρκου, μέσω της δημιουργίας ενός ελκυστικού προορισμού με συγκεκριμένη ταυτότητα και χαρακτηριστικά, ο οποίος, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της περιοχής, θα προσελκύει επισκέπτες όλες τις ημέρες της εβδομάδας, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και κυρίως, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα και όχι μόνο για τα πρώτα έτη.

Πηγή: Irafina.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button